Tradicija

Uspješnu proizvodnju i distribuciju kiselog kupusa izgradili smo na dva glavna kamena temeljca – iskustvu i tradicionalnom umijeću prirodnog proizvodnog procesa.

Prva vakumirana glavica kiselog kupusa, u svjetskim razmjerima, proizvedena je 1973. godine u sadašnjoj proizvodnoj jedinici naše tvrtke. Intenzivnija proizvodnja nastavlja se od 1958. Pod sadašnjim imenom i poslovnim modelom Madig djeluje od kraja 2005.

Tradicija, prirodnost, kvaliteta i svježina glavni su imperativi proizvodnje koji su ostali postojani od naših početaka do danas. Svo ovo vrijeme zadržali smo jedinstveni proces prerade kupusa putem prirodne fermentacije uz otopinu soli, bez aditiva. Kao garanciju kvalitete ističemo da sav kupus koji koristimo u proizvodnji dolazi sa kontroliranih poljoprivrednih površina, što našim kupcima pruža dodatnu sigurnost i povjerenje u proizvod.

Zahvaljujući suradnji s mrežom kooperanata, te uz vlastite poljoprivredne površine na kojima uzgajamo svježi kupus, svake godine osiguravamo dovoljne količine svježeg kupusa, a sve uz stručni nadzor našeg agronoma.

Uz dobru kombinaciju vlastite i kooperantske proizvodnje, u mogućnosti smo isporučiti tražene količine gotovog, prerađenog proizvoda. Osim svojih robnih marki, Madig za trgovačke lance radi i njihove robne marke, čime se osobito ponosimo, jer smo stekli povjerenje i prepoznatljivost kao lider u proizvodnji i preradi kupusa.

Iako je jedan dio naših poslovnih aktivnosti usmjeren na opskrbu trgovačkih lanaca, istovremeno veliku pažnju posvećujemo razvoju vlastite, prepoznatljive robne marke. Pomicanjem granica gospodarske suradnje s ostalim zemljama EU i nama se otvorio put prema stranim tržištima. U tom smjeru odlučili smo nastaviti razvijati našu poslovnu priču pa tako dio proizvodnje izvozimo i na europsko i na sjevernoameričko tržište.

Tradicija od 1958.

MADIG-MREŽNICA D.O.O. je malo proizvodno poduzeće. Osnovna djelatnost je proizvodnja i pakiranje kiselog kupusa.

Dopunske djelatnosti čine:

 1. Hotel Klek

  na adresi: Otok oštarijski 51d, Ogulin

 2. Poljoprivredne ljekarne

  4 poljoprivredne ljekarne na adresama:
  – Vladimira Nazora 12, Ogulin
  – Salopek selo 2, Ogulin
  – 143. domobranske pukovnije 21, Plaški
  – Kralja Zvonimira 131, Otočac

 3. Proizvodnja i pakiranje kisele repe
 4. Proizvodnja i pakiranje vakumiranog kukuruza šećerca

Tvrtka je osnovana 02. 11. 2005. Rad tvrtke je utemeljen na 50-godišnjoj tradiciji zadružnog uzgoja i prerade kupusa u ogulinskom kraju.

Copyrights © 2015. Madig Mrežnica d.o.o.